Actueel nieuws

Boetes voor overtreden vernieuwde Arbowet

Hieronder ziet u de boetes voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die tussen de 100 en 250 werknemers in dienst hebben. Soms wordt eerst een waarschuwing gegeven en krijgt de werkgever de tijd om alsnog aan de verplichtingen te voldoen. Maar bij het ontbreken van het basiscontract krijgt de werkgever direct een boete opgelegd:

  • Geen beschikking over een basiscontract arbodienstverlener € 900;
  • Het basiscontract (tool) bevat niet alle verplichte onderdelen  € 450;
  • Geen mogelijkheid consultatie bedrijfsarts € 900;
  • Geen mogelijkheid voor bedrijfsarts werkplekken te bezoeken € 900;
  • Geen preventiemedewerker aangesteld € 900.

Hoofdsponsor Hondsrug Forest Run

Hondsrug Personeels Management heeft zich als hoofdsponsor voor de komende 3 edities verbonden aan de Hondsrug Forest Run. Deze nieuwe run gaat voor het eerst plaatsvinden op 5 november 2017. Richard Klein en Dennis Blaak van Stichting MM4 (organisator Hondsrug Forest Run en 4 mijl van Emmen) zijn erg blij met deze nieuwe partnership. "Voor ons geeft het erg veel vertrouwen dat onze hoofdsponsor zich meteen voor 3 jaar aan de Hondsrug Forest Run heeft verbonden."

Hondsrug Personeels Management
Regionaal maatschappelijk betrokken, gedreven en met een gezonde ambitie. Dat is hoe we Gerrit Smit en Harrie Kroeze het beste kunnen typeren. De eigenaren van Hondsrug Personeels Management B.V., die we ook al kennen van Verzekerings Collectief en Hondsrug Assuradeuren, laten dat mede zien door het hoofdsponsorschap van de Hondsrug Forest Run die op zondag 5 november aanstaande wordt gehouden in de staatsbossen in en om Emmen.

Kroeze: “Dat we de eigenaren zijn van deze verschillende bedrijven is eigenlijk een samenloop van omstandigheden en voor ons hartstikke logisch. We zijn begonnen met Verzekerings Collectief en in de loop van de jaren loop je tegen zaken aan, waarvan je denkt dat het anders en beter geregeld kan worden voor de mensen. Het gevolg is dat we nu drie bedrijven bezitten en onze klanten steeds beter van dienst kunnen zijn.”

Smit: “We hebben gekozen voor het hoofdsponsorschap van de Hondsrug Forest Run omdat het perfect aansluit bij onze naam Hondsrug Personeels Management. Met Hondsrug Personeels Management ontzorgen we de werkgever op het gebied van verzuim en brengen we snelle oplossingen die het best passen in de specifieke situaties die kunnen ontstaan tussen werkgever en werknemer. Dat doen we op een dusdanige manier dat beide partijen een goed gevoel over houden aan de ontstane situatie en de minste kosten veroorzaakt."

Kroeze: “Onze regionale betrokkenheid zie je terug in de naam. Wij zijn trots op onze afkomst en dat dragen we ook uit. De Hondsrug is een mooi stukje natuur in ons prachtige Drenthe. Als er dan ook nog een fraai sportief evenement wordt georganiseerd zijn wij heel blij dat we hier onze naam aan kunnen verbinden.