Virtueel analysecentrum

'De juiste persoon op de juiste plek'

Bijna iedereen kent deze slogan. Klinkt logisch, maar de praktijk leert dat veel mensen juist niet op de juiste plek zitten. Hiervoor zijn tal van redenen te bedenken. Tijdens selectieprocedures worden niet de juiste mensen aangetrokken, functies of werkomstandigheden veranderen in een rap tempo of mensen werken zonder plezier maar de vaste baan is het motief om te blijven. Zo zien we voorbeelden van een goede timmerman, die als beloning leidinggevende word. Timmeren kon de man wel, maar leidinggeven vergt andere competenties en vaardigheden! Voordat je het weet heb je een goede timmerman verloren en ben je een slechte leidinggevende rijker. Vallen mensen uit of zijn minder productief.

 

Waar helpen we u mee?

Allereerst zorgen we samen voor een goed functieprofiel, mits niet aanwezig. Welke competenties, vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken of drijfveren zijn nodig om een bepaalde functie goed uit te kunnen voeren. Welke gedragsstijlen horen hierbij? Een verkoper mag enthousiasme uitstralen, een accountant moet vertrouwen uitstralen et cetera

Onze analysevormen geven antwoord op alle vragen. Wij meten gedrag, competenties, vaardigheden, drijfveren, IQ en teamprofielen. En matchen deze met het functieprofiel.

Wat levert het op?

De juiste persoon op de juiste plek!

Wilt u meer informatie over de voordelen van ons virtueel analysecentrum, neem gerust contact met ons op.